לא מעט בתי ספר למשחק יש בארץ, רובם כמובן בתל אביב. מדי שנה, מאות צעירים מגיעים עם חלומות על תהילה ונלחמים על מקום נכסף בכיתה באודישנים המפרכים. מיותר לציין, שגם אם צלחת את בחינות הכניסה, ולא נופית במהלך הלימודים, סיכוייך למצוא עבודה בתחום שואפים לאפס. בנימה פסימית זו, אנו מביאים לכם, החולמים, מדריך מקוצר לבתי הספר המרכזיים למשחק בישראל.
בית צבי - בית הספר הגבוה לאמנות הבמה - בית הספר הותיק והגדול להכשרת שחקנים נוסד ברמת גן בשנת 1961 ומאז מעמיד מדי שנה גדודים עצומי מימדים של פרחי משחק טריים ונלהבים. גרי בילו הוא המנהל המיתולוגי של בית הספר כבר קרוב ל- 30 שנה, איש שנוי במחלוקת עם לא מעט שונאים, אבל גם לא מעט אוהדים.
השנה הראשונה ב"בית צבי" היא שנת מבחן, שלאחריה מתקיים ניפוי של חלק ניכר מהתלמידים. בשנה השלישית, מעלה בית הספר יותר מ- 20 הפקות מלאות בהשתתפות התלמידים. כמו כן, יש לבית צבי את "תיאטרון הספריה", שמעסיק חלק מבוגרי בית צבי לאחר לימודיהם בשורה של הפקות מז'אנרים שונים. בית הספר מציע גם לימודי ערב, לאנשים שחייבים לעבוד כדי לקיים את עצמם, וכן סדנאות שונות לקהל הרחב.
מה מיוחד? יש האומרים, שאם אתם שואפים לשחק במחזות זמר, בית צבי הוא המקום הנכון לקבל הכשרה לכך. מחזות הזמר הם אחת מההתמחויות הבולטות של בית הספר, וחלקם (לדוגמא "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" ו"שער") אף מועלים שם שנה אחר שנה עם צוותים מתחלפים.
מורים בולטים: ציפי פינס, מיטקו בוזקוב, דב רייזר.
בוגרים בולטים: מיה דגן, דני גבע, איתי טיראן, אולה שור-סלקטר.
סטודיו ניסן נתיב (תל-אביב וירושלים) - האנטיתזה הקטנה ל"בית צבי", שהוקמה בשנת 1963 על-ידי השחקן והבמאי ניסן נתיב. בית הספר מתגאה בבחינות הכניסה הקפדניות שלו, שבסופן מתקבלים אליו בכל שנה 15 תלמידים בלבד. מספר התלמידים המועט מאפשר לבית הספר להעניק יחס אישי לכל אחד. בבית הספר מושם גם דגש מיוחד על משחק מול מצלמה, והתלמידים אף משתתפים בכיתה משותפת עם סטודנטים לקולנוע מ"קאמרה אובסקורה". במהלך השנה השלישית של הלימודים, מעלים התלמידים שורה של הפקות, חלקן ברמה גבוהה במיוחד. לא מעט מההפקות הללו, זכו במהלך השנים להמשיך את חייהם במסגרות רפרטואריות, בין השאר: "אני, יודה ואחותו של הרמטכ"ל" ו"מחזמר".
מה מיוחד? היות וניסן נתיב למד בזמנו פנטומימה בפריז, יש האומרים שבבית ספר מושם דגש מיוחד על עבודת גוף ותרגולים פיסיים.
מורים בולטים: ניסן נתיב, מיקי גורביץ', משה איבגי.
בוגרים בולטים: קרן מור, נטע גרטי, צחי גראד, מיכה סלקטר.
סטודיו יורם לוינשטיין - בית הספר הצעיר הזה הוקם ב- 1988 על-ידי השחקן יורם לוינשטיין בשכונת התקווה בתל-אביב, מתוך רצון לקיים קשרי גומלין עם הקהילה המקומית. מדי שנה מכשיר בית הספר מחזור של כ- 30 תלמידים. לאחרונה אפילו נפתח צמוד לבית הספר תיאטרון בוגרים קטן.
מה מיוחד? מערכת השעות פחות תובענית מבתי ספר אחרים, לפיכך זהו בית הספר המועדף על תלמידים שכבר עובדים בתעשייה ורוצים להמשיך לעבוד במקביל.
מורים בולטים: יורם לוינשטיין, זוהר שטראוס, רועי הורוביץ.
בוגרים בולטים: אקי אבני, אפרת רייטן, יובל סגל, סיגל אבין.
סמינר הקיבוצים, בית ספר לאמנויות הבמה - בבית הספר לאמנויות הבמה של מכללת סימנר הקיבוצים מציעים בנוסף ללימודים משחק גם לימודים בתחומי הבימוי ועיצוב הבמה. בשנים האחרונות בית הספר עבר שדרוג בתודעה הציבורית בעקבות ההפקות המצליחות של תלמידי שנה ג', שהמשיכו להציג במסגרות מקצועיות: "מזריץ'" ו"חורף בקלנדיה".
מה מיוחד? האופציה להוציא תעודת הוראה בסיום הלימודים.
מורים בולטים: איציק ויינגרטן, נויה לנצט, חנן שניר, גדליה בסר.
בוגרים בולטים: ריקי בליך.
תיאטרון החדר - אמיר אוריין - בית ספר קטן ומיוחד, שבו מכשיר השחקן והבמאי אמיר אוריין גדודים של תלמידים נאמנים בשיטת "המעגל הפתוח", ששמה דגש על החוויה האישית של השחקן. אוריין מציע לימודים תובעניים פחות מבתי ספר אחרים (קורס שנתי של יומיים בשבוע) ומכשיר שחקנים שהם קודם כל יוצרים עצמאיים ויוזמים. בנוסף ללימודים, המקום הוא גם תיאטרון קטן, שמעלה מספר הפקות מצויינות, כמו "נו אקזיט" של סארטר ו"דם!" של אוריין עצמו.
מה מיוחד? האידיאולוגיה האנטי-ממסדית.
מורים בולטים: אמיר אוריין.
בוגרים בולטים: אלון אבוטבול, רננה רז, שירי גדני.
החוג לאמנות התיאטרון, אוניברסיטת תל אביב - פעם החוג לתיאטרון האוניברסיטת תל אביב היה שם דבר והצמיח לא מעט מצויינות אמנותית, בין השאר את חנוך לוין ואת קבוצת נולה צ'לטון. היום, החוג נמצא בקיצוצים מאסיביים מטעם האוניברסיטה ושם יותר דגש על החלק העיוני ופחות על המעשי. עדיין, זהו אחד המקומות הבודדים בארץ שבו אפשר לשלב לימודים מעשיים בתחום התיאטרון עם לימודי תואר.
מה מיוחד? מקבלים תואר אקדמי.
מורים בולטים: יוסי יזרעאלי, רנה ירושלמי, נורית יערי.
בוגרים בולטים: חנוך לוין, מוני מושונוב.
אימפרו, סטודיו למשחק בקולנוע וטלוויזיה - בית ספר למשחק מיוחד במינו, שחלק ניכר מפעילותו מתרחשת בתוך לופט של 400 מ"ר, הממוקם בחלק הרמת-גני של רחוב ז'בוטינסקי. הלופט מחולק לאיזורי צילום שונים: מטבח, סלון, חדר שינה, שרותים ועוד, מה שמאפשר לתלמידים להרגיש בזמן השיעורים ממש כמו באתר צילום של סרט. מקימי ומנהלי בית הספר הם המפיק והמלהק אילן מוסקוביץ' והבמאי אבי מלכה. לאחרונה הצטלמו תלמידי בית הספר לסרט קצר בבימויו של עמוס גיתאי, שהוזמן על-ידי פסטיבל קאן.
מה מיוחד? התנסות מאסיבית במשחק מול מצלמה.
מורים בולטים: יהושע סובול, אלון נוימן, יורם חטב, חמי רודנר.
היריעה קצרה מכדי לפרט על כל האופציות האפשריות ללימודי משחק, אבל הנה עוד כמה שמות, רק בשביל לסבר את האוזן: בית ספר לאמנויות הבמה של סופי מוסקוביץ', בית הספר למשחק ובידור בהנהלת ענת ברזילי, המכללה לאמנויות הבמה מיסודה של חני נחמיאס, בית הספר מנוע חיפוש, בית הספר למשחק ואמנויות הבמה בנגב ועוד ועוד.
להלן קישורים למספר לקוחות נבחרים שלנו:
הבית שלנו | מתקני ג'ימבורי | בודי מסג באילת
הסעות במרכז | קייטרינג | תפריט ממותג
ספקי מזון למסעדות | אולם בבאר שבע
רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות
צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים
בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר